Yılan Temel, arkadaşı yılana sormuş:
- Haçan, biz zehirli yilan miyuk?
- Heee, n'oldu ki?
- Dilimi ısırdum da...
Temel bir gün dursunun acele acele bir yere gittiğini görür ve sorar:
-Dursun nereye böyle acele acele
-Sorma temel karım hastalandı. Hastahanede yatıyor şimdi. Ben de ona ilaç almaya gidiyorum.
-Karın kaç yaşında ki? diye sorar temel.
-40 yaşında. Neden sordun?
-Ohooo hiç sıkma canını dursun 2 yirmilik yaptırıver gitsin
Birgün bizim Temel arabasıyla yokuş yukarı çıkarken araba aniden durmuş.Temel arabadan inip arabadaki sorunu iyice incelemiş ve sonunda sorunun benzinin bitmesinden kaynaklandığını bulmuş.Hemen arabanın benzin deposunun bulunduğu yere gidip işemeye başlamış.Oradan geçen adam Temel'in işediğini görmüş.Adam Temel'e şormuş?
-Bu yaptığın normalmi
Temel
-Hayır KURŞUNSUZ...
Amerika'ya Oxford üniversitesine matematik tahsili için giden genç sömestri tatili için evine dönmüştü. Annesi, dört gözle beklediği çocuğu için en güzel hazırlıkları yapmıştı. Özellikle de, oğlunun tavuk sevdiğini bildiği için, nar gibi kızarmış iki de tavuk yapmıştı.
Çocuk eve girince büyük bir sevinçle karşıladılar ve anne oğlunun uzun yoldan geldiğini ve çok acıkmış olduğunu düşünerek hemen onları mutfağa aldı. Nar gibi kızarmış tavuklar ise masada, en tok adamın bile iştahını kabartacak şekilde ihtişamlı duruyordu. Baba oğluna sordu:
- Eee! Anlat bakalım oğlum üniversitede neler öğrendiniz?
- Baba, pek çok şey gördüğümüz söylenemez. Fakat bize 'mantık' diye bir konu öğrettiler. Harikulade bir şey! Bak baba, bu mantık sayesinde mesela masada üç tane tavuk olduğunu sana ispatlayabilirim.
Baba büyük bir hayret içerisinde:
-Yaa! Öylemi!.. Nasıl ispatlayacaksın?
- Bak baba, şu 1. tavuk şu ise 2. tavuk değil mi?
- Eveet?
- İşte 1, 2 daha 3 eder. O halde masada 3 tavuk vardır.
- Yaa! Öyle mi!..
Baba büyük paralar harcayarak, büyük umutlarla, büyük bir ülkenin en büyük üniversitesine gönderdiği oğlunun böyle saçma sapan şeyler öğrenerek dönmesine canı çok sıkılmıştır ve hanımına dönerek kızgın bir sesle:
- Bak hanım şu 1. tavuğu sadece sen yiyeceksin. 2.sini de ben yiyeceğim. 3.sünü de oğlumuz yesin