İnternette parayla ilgili bir yazı okudum çok hoşuma gitti
Ev satın alabilir.
Fakat yuvayı değil.
Yatağı satın alabilir.
Fakat uykuyu değil.
Saati satın alabilir.
Fakat zamanı değil.
Kitap satın alabilir.
Fakat bilgeliği değil.
Unvan, mevki, etiket satın alabilir.
Fakat saygınlık değil.
İlaç satın alabilir.
Fakat sağlık değil.
Kan satın alabilir.
Fakat yaşam değil.
Ülkemizin en zengin insanlarından Rahmetli Sakıp Sabancının eşi Türkan Sabancı 05.01.2007 tarihli sabah gazetesinde ki röportajında spastik özürlü oğlundan dolayı keşke ülkemizin herhangi bir şehrinde memur olsaydık ta oğlumuz hasta olmasaydı diyor…
Yine şovmen Beyazıt Öztürk bir programında şöyle diyordu;ben çocukken babam memurdu her şeyi alıp yiyemezdik paramız yoktu..arabamız olmadığından bir yere gideceğimiz zaman hep yürümeyi tercih ederdik.ama şimdi zengin oldum para var ama yine her istediğimi yiyemiyorum çünkü kolesterol çok yüksek çıkınca doktorum çok şeyi yememi yasakladı…yine altımda güzel bir arabam var ama yine yürüyorum..çünkü doktorum kolesterolü düşürmem için sürekli yürümemi istedi…
Zannedildiğinin aksine para her derde derman olmuyor parasız da mutlu oluna bilir kıt kanaat geçinip de çok mutlu olan insanlar var toplumda…
Belki de en büyük zaafımız hayallerimiz… Hep zengin olmayı düşlüyoruz zengin olduktan sonra yaşayacağımızı ve mutlu olacağımızı zannediyoruz…
Gerçekleşmesi mümkün olmayan uçuk hayallerden vazgeçmeliyiz. Belki de mutlu olmamızı yarınlara erteleyen hayallerimize dikkat etmeliyiz…
Para yaşam için araçtır amaç değildir, para her şeyi satın almıyor… Gülümsemenin parayla ne bağlantısı var… Hangi markette bir poşet sevgi satın alınabiliyor… Soluduğumuz temiz oksijen nerde satılıyor… Anne babamızı, eşimizi çocuklarımızı velhasıl tüm canlıları sevmenin, kalbinizi kıranları affetmenin, kalbini kırdıklarınızdan özür dilemenin, yaratılmış tüm canlı ve cansız varlıklara tebessümle bakmanın parayla pulla ne alakası var